شرکت سهامی خاص
آیا می دانید مشاوره با کارشناسان ثبت پایتخت کاملا رایگان است؟
یکی از مهمترین اصولی که کارشناسان موسسه ثبت پایتخت به آن پایبند هستند ، مشتری مداری و جلب رضایت تمامی کاربرانی است که به نحوی با ما ارتباط برقرار می کنند. مهم نیست کار شما یک کسب و کار کوچک یا بسیار بازرگ باشد ، ما همیشه برای شما وقت داریم ، پس با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان ما بهره مند شوید
شرکت های سهامی در کدام دسته قرار می گیرند؟
یک شرکت سهامی به محض ثبت شدن در دسته شرکت های بازرگانی و تجاری قرار می گیرد ، حتی اگر فعالیتی آن در قالب شرکت های بازرگانی و تجاری نباشد. ( به موجب ماده 2 لایحه مزبور”شرکت سهامی،شرکت بازرگانی محسوب می شود، ولو این که موضوع عملیات آن ، بازرگانی نباشد” )
شرکت سهامی خاص چیست؟
شرکت سهامی خاص ، شرکتی است تمامی سرمایه آن توسط موسسین آن تامین شده و در آن مجمع عمومی وجود ندارد. قطعا تعداد سهامداران در این نوع شرکت کمتر از شرکت سهامی عام می باشد و برای ثبت آن تشریفات کمتری نیاز است و در این نوع شرکت ها صدور اعلامیه پذیره نویسی وجود نخواهد داشت. در همان ابتدای ثبت این نوع شرکت 35% از سهام نزد بانک بلوکه شده و میزان سرمایه اولیه ثبت این نوع شرکت حداقل 1 میلیون ریال می باشد. نکته قابل توجه اینجاست که در شرکت سهامی خاص ، افراد به اندازه میزان سهام خود مسئولیت خواند داشت.
خصوصیات این نوع شرکت
میزان سرمایه اولیه نباید از 1 میلیون ریال کمتری باشد ، اما می تواند از این مقدار بیشتر باشد. مقدار اولیه این سرمایه برای گرفتن وام ارزش زیادی دارد چون به نسبت آن به شرکت وام تعلق خواهد گرفت. شرکت سهامی خاص معمولا اعتبار بیشتری جهت دریافت وام نزد بانک خواهد داشت و شرایط دریافت وام کاملا به بانک بستگی دارد.
- حداقل تعداد سهامداران باید 3 نفر باشد.
- حداقل تعداد مدیران نیز باید 3 نفر باشد.
- در شرکت سهامی خاص ، برخلاف سهامی عام ، اوراق قرضه قابل انتشار نیست.
- سهام شرکت سهامی خاص قابل معامله در بورس نمی باشد
- نقل و انتقال سهام در این نوع شرکت به شرط موافقت مدیران آن صورت می گیرد.
همانطور که گفته شد ، در شرکتهای سهامی خاص ، مسئولیت هر شخص به میزان سهامی اسمی آن است. ( سهام اسمی بعنی سهامی که در ورقه سهم آورده شده است. )
لیست تعرفه های آنلاین انواع ثبت شرکت
ثبت شرکت به صورت آنلاین کاریست که در اختیار عموم قرار داده شده است اما دانش اینکه چطور این کار انجام شود تا در آینده دور و نزدیک هیچ مشکلی پیش نیاید نیاز به تجربه دارد که کارشناسان مجرب ما این کار را برای شما مشتریان عزیز عهده دار خواهند شد.
انتخاب نام شرکت
برای انتخاب نام ، در ابتدا باید بدانید که استفاده از سهامی خاص بلافاصله در ابتدا یا انتهای آن آورده شود. مثلا شرکت سهامی خاص ثبت پایتخت. البته این موضوع در تمامی نوشته های شرکت باید رعایت شود که به این پاراگرافت مرتبط نیست. حال برای تعیین نام شرکت باید موارد زیر رعایت شود :
- از اسامی خاص یا نام و نام خانوادگی یک شخص استفاده نشود ، در غیر این صورت مسئولیت شرکت به این شخص محول می شود.
- قطعا نام مربوطه نباید تکراری باشد.
- معنا و مفهود داشته باشد.
- با قوانین جمهوری اسلامی مغایرت نداشته باشد.
- عدد نباشد.
- لاتین نباشد.
در ضمن در انتخاب نام ،از کلماتی نظیرشاهد ، شهید ، جانباز ، آزاده ، اسامی متبرکه ، انتظام ، نظام ، موزه ، کیش ، نیروی انسانی ، اینترنت ، کارگشا استفاده نگردد. نکته آخر این است که استفاده از اعداد ، رنگ ها یا نام شهرها در اسم مشکلی به وجود نمی آورد ولی جزء نام شرکت هم محسوب نمی شوند و همچنین نام یک شرکت نمی تواند از 3 سیلاب کمتر باشد.
ثبت شرکت سهامی خاص
قانونگذار برای تاسیس شرکت سهامی خاص ( سایت رسمی ثبت اسناد کشور ) تشریفات ساده ای را در ماده 20 لایحه قانونی 1347 مقرر کرده است.در ماده مزبور،اقدامات ذیل برای تشکیل شرکت کافی تلقی شده است:
1- امضای اساسنامه
2- تعهد سرمایه
3-انتخاب مدیران و بازرسان
امضای اساسنامه
شرکای این نوع شرکت باید شخصاَ یا از طریق وکیل،اساسنامه شرکت را امضا کنند. تهیه طرح اساسنامه و تصویب بعدی آن ضروری نیست،به دلیل آنکه برخلاف آنچه در مورد شرکت سهامی عام صدق می کند،در شرکت سهامی خاص اصولاَ دوره تاسیس وجود ندارد و بنابراین،تدوین طرح اساسنامه که در شرکت سهامی عام وسیله ای است برای مطلع کردن پذیره نویسان از ماهیت شرکتی که قرار است ایجاد شود،در این جا علت وجودی ندارد.
تعهد سرمایه
حداقل سرمایه ثبت ، یک میلیون ریال است که باید تماماَ تعهد شود و دست کم 35 درصد آن به حسابی که در بانک افتتاح می شود واریز گردد.
هر گاه قسمتی از سرمایه به صورت آورده غیرنقدی باشد،آورده مزبور باید به طور کامل تسلیم و تقویم شود.ارزیابی آن نیز باید با جلب نظر کارشناس رسمی وزارت دادگستری صورت گیرد.مع ذلک،تصویب ارزیابی مزبور،آن طور که در مورد شرکت سهامی عام مصداق دارد،در شرکت سهامی خاص مطرح نیست.
انتخاب مدیران و بازرسان
شرط دیگر تشکیل شرکت سهامی خاص انتخاب مدیران و بازرسان شرکت است که لازم نیست در مجمع عمومی موسس برگزیده شوند.اما،طبق قسمت اخیر ماده 17 لایحه قانونی 1347 – که در مورد شرکت سهامی عام لازم الاجرا است – مدیران و بازرسان شرکت باید به طور کتبی قبول سمت کنند.