خود اظهاری چیست؟
نحوه تنظیم و زمان ارائه خود اظهاری
خود اظهاری چیست؟
یکی از روش های ارائه اظهارنامه مالیاتی که به عنوان یک امتیاز برای مودیان محسوب می شود، خود اظهاری مالیاتی است. در روش خود اظهاری مالیاتی مودیان حقیقی و حقوقی با ارسال مدارک لازم به سازمان امور مالیاتی در جهت محاسبه و پرداخت مالیات، پیش قدم می شوند.
خود اظهاری به چه معنا است؟
خود اظهاری در معنی لغوی، اطلاعاتی است که توسط جواب های سوال شونده و با اظهار خود او بدست میآید، که در مواردی مورد راستی آزمایی نیز قرار خواهد گرفت.
بر این اساس، بسیاری از کشور ها برای محاسبه و دریافت مالیات از روش خود اظهاری استفاده میکنند. در ایران نیز از سال ۱۳۸۱ طبق قانون مالیات مستقیم، از خود اظهاری مالیاتی، به عنوان روش جمعآوری اطلاعات برای محاسبه مالیات مودیان استفاده میشود. بدین شکل، مودی بدون دخالت ممیزان مالیاتی، اطلاعات مالی شامل، سود و زیان، بدهی و به طور کلی، تمام فعالیت های اقتصادی خود را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می دهد.
مشاوره رایگان ما برای ثبت شرکت
مشاوره ما در تمامی زمینه های کاری موسسه ، صد در صد رایگان می باشد و همچنین جهت رفاه حال شما کاربران عزیز ، راه ها متعددی برای ارائه این خدمات قرار داده شده است. شما می توانید هر یک از این گزینه ها را به دلخواه خود انتخاب کنید و یا با مطالعه ادامه مطالب و دیدن فیلم های کوتاه ما ، بیش از پیش به هدف خود نزدیک شوید.
نحوه تنظیم و ارائه خوداظهاری
با پیشرفت تکنولوژی و حرکت به سمت دولت الکترونیک، اکنون مودیان مالیاتی می توانند روند تنظیم و ارائه فرم خود اظهاری را به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی، انجام دهند. این تحول، صرف هزینه و زمان را به شکل قابل توجهی کاهش می دهد.
ارائه فرم خوداظهاری مشمول چه کسانی میباشد؟
بر اساس قانون، کلیه اشخاصی که در ایران فعالیت اقتصادی دارند و کسب درآمد می کنند، در صورتی که معاف از پرداخت مالیات نباشند، باید خوداظهاری مالیاتی خود را به سازمان مالیات ارائه دهند.
- اشخاص حقوقی که در ایران فعالیت اقتصادی دارند و درآمد کسب می کنند.
- اشخاص حقیقی که در ایران کسب و کاری داشته و از آن راه درآمد بدست می آورند.
- کلیه اشخاصی که تابعیت ایرانی داشته و در ایران ساکن هستند اما در خارج کشور کسب درآمد می کنند.
- تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که تابعیت ایرانی داشته اما در خارج مرز ها ساکن می باشند و در داخل مرز های ایران فعالیت اقتصادی دارند.
- کلیه اشخاص با تابعیت غیر ایرانی که در داخل ایران کسب در آمد می کنند.
زمان ارائه خوداظهاری اشخاص حقیقی و حقوقی
- از اول تا 31 مرداد ماه 99 برای افراد حقیقی
- از اول تا 31 شهریورماه 99 برای شرکت ها و افراد حقوقی
توجه : این زمان برای سال 99 به علت بیماری کرونا تمدید شده است در سال های عادی خرداد ماه برای افراد حقیقی و تیر ماه برای شرکت ها و افراد حقوقی زمان ارائه اظهار نامه مالیاتی می باشد.
مدارک لازم جهت ثبت خود اظهاری چیست؟
- تکمیل فرم درخواست گواهی ثبت خود اظهاری
- تصویر آگهی ثبت شرکت به همراه آخرین تغییرات در روزنامه رسمی
- برگه نتایج آزمون انطباق با استاندارد از آزمایشگاه مورد تایید سازمان استاندارد
- تصویر گواهی و یا آگهی ثبت نام یا علامت تجاری در روزنامه رسمی
- تصاویر مدارک، مستندات و تفاهم نامه های فی مابین، چنانچه محصول تحت لیسانس یا به سفارش تولید شود
- تصاویر ثبت ها، گواهی ها و نشان های دریافت شده مرتبط با محصول از سایر سازمان ها
- شرح دقیق مشخصات فنی کالا
- اسناد تکمیلی خود ارزیابی های صورت گرفته جهت اثبات و تداوم انطباق کالا با استانداردهای لازم
- شرح مشخصات افراد با تجربه و متخصص شاغل، با ذکر سوابق علمی و مستندات
مراحل بررسی خود اظهاری به چه صورت است؟
- بررسی مدارک و اسناد ارسال شده توسط مودی
- بررسی اسنادی که در اختیار شخص ثالث قرار می گیرد
- دریافت اطلاعات از شرکت ها و موسسات دولتی
کلام آخر
در ایران، طبق قانون مودی موظف است با پر کردن و ارسال فرم خود اظهاری الکترونیکی، فعالیت های اقتصادی و مالیات خود را اعلام کند. شما با ارئه خوداظهاری در موعد مقرر و یا عدم ارائه آن، مشمول جایزه و یا جرائمی خواهید شد.
ما در این مقاله سعی کردیم به سوالاتی که برای شما پیش خواهد آمد پاسخ دهیم. شما می توانید با استفاده از مشاوره رایگان موسسه ثبت پایتخت پاسخ سوالات دیگر خود را نیز دریافت نمایید.
آیا با کلیه خدمات ما آشنا شده اید؟
ثبت پایتخت با بیش از 12 سال سابقه کاری در زمینه ثبت شرکتها با بهره مندی از کارشناسانی مجرب و با تجربه در تمامی زمینه های مرتبط آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز و گرامی می باشد. برای دیدن خدمات ما به صفحه اصلی مراجعه فرمایید.